Thursday, May 21, 2009

Strawberry Blueberry Trifle - it's a celebration!

I originally posted this almost a year ago to the day, but feel it needs repeating as we head into Memorial Day weekend and summer picnics. This is an excellent choice to make for friends and family! Enjoy the holiday and God Bless!

Festive Angel Food & Berry Dessert

We made this gorgeous and delicious recipe for my daughter-in-law's wedding shower and it was of course a huge hit. I've been looking high and low for the actual recipe and can find it nowhere, so here's a picture and the ingredients are to the best of my recollection. I do remember that we used SF, FF Vanilla pudding that day because we were unable to find the SF, FF White Chocolate Pudding at the store. I also remember that we doubled the recipe and then forgot to layer the pudding/cool whip as often as we were supposed to. With this recipe I believe you can't go wrong - layer it as much or as little as you'd like and it will be a hit! Be sure to use a clear bowl because as you can see part of the fun is in the presentation of this one.

1 Angel Food Cake cubed
Strawberries - may want to slice or quarter depending on size of berry
Blueberries
Tub of Cool Whip - I always use the fat-free one
1 package sugar-free, fat-free white chocolate instant pudding mix
3 cups skim milk
(Remember we doubled the above ingredients to fill the punch bowl pictured above)

Prepare the pudding according to the package. Cube the cake, wash and prep the berries. Start layering with pudding first and then the other ingredients. Repeat the layers as many times as you can and finish with cool whip and a couple "perfect" berries to top it all off.

Enjoy!

Update: My wonderful daughter-in-law had the official recipe handy and here it is!

Strawberry Blueberry Trifle

3 C. fat free skim milk
2 oz ff sf instant white chocolate pudding mix
1 pound angel food cake
3 C. strawberries
3 C. blueberries
8 oz light whipped topping

In a bowl, whisk milk and pudding mix for two minutes or until slightly
thickened. Place a third of the cake cubes in a trifle bowl or 3 1/2 qt.
serving bowl. Top with a third layer of the pudding, 1 C. sliced strawberries,
1 1/2 C. blueberries and a third of whipped topping. Top with remaining cake,
pudding strawberries, blueberries and topping. Garnish with quartered
strawberries. Serve immediately or refrigerate.

3 comments:

สล็อต ออนไลน์ said...

สล็อต ออนไลน์ เป็นแบบเกม เว็บไซต์สล็อต สล็อตออนไลน์ ยอดนิยมแล้วก็เป็นที่ชอบใจอย่างยิ่งสำหรับผู้เล่นเกมสล็อตออนไลน์ขณะนี้ด้วยต้นแบบเกมส์ มาแรงและแตกดี แตกง่ายที่สุด ของเรา พีจีสล็อต

สมัคร pgslot said...

สมัคร pgslot ยอดเยี่ยมเกมออนไลน์ สล็อตบนโทรศัพท์เคลื่อนที่ แบบใหม่ปัจจุบัน ของโลก สมัครเล่น pg slot วันนี้รับโบนัส แรกเข้า 100% โดยทันที โบนัส 50% สำหรับสมาชิกใหม่

pg slot game said...

pg slot game แบบใหม่ปัจจุบัน ของโลก สมัครเล่น PG SLOT วันนี้รับโบนัส แรกเข้า 100% โดยทันที โบนัส 50% สำหรับสมาชิกใหม่ ด้วยความพิเศษของ พีจีสล็อต ที่มีลักษณะของการเล่นที่ง่าย